Bli bedre kjent med aktivitetssenteret

- Velkommen skal du være! ­Her er vi opptatt av å se hverandre og møte hverandre som vi er. Sammen lager vi den beste dagen vi kan, sier aktivitør ved aktivitetssenteret på Evjeheimen, Margit Smedsland.

Sammen med frivillige, lærlinger og elever fra helsefag ved Setesdal videregåande skule, steller de i stand mye gøy i hverdagen for de som har lyst til å komme og være sammen med dem. De har til og med mulighet til å tilby gratis skyss til og fra aktivitetssenteret for de som trenger det.

Husrom og hjerterom  

Aktivitetssenteret holder til rett ved kafeteriaen på Evjeheimen. Det har åpent mandag til torsdag fra kl. 09:00-14:00. Av og til har de arrangementer på ettermiddag og kveldstid også.

- Dette er et tilbud til alle som er hjemme på dagtid og har lyst til å ut og treffe andre sambygdinger, sier Smedsland. 

- Man kan delta på aktiviteter eller man kan bare være der. Mange ønsker bare å være sammen med andre. Man kan gjøre akkurat det man føler for. Vi er bare glade for å se deg!

På aktivitetssenteret arrangeres det alt fra større konserter og temakvelder med middag og underholdning, til de mer hverdagslige treffpunktene, som felles frokost, samlingsstunder med brettspill, musikk, enkel trim, gåturer, friluftsliv, besøk fra barnehagen, besøk fra videregående, mannedager med luftgeværskyting og mye mer. 

Lyst til å være frivillig?

- Sammen med frivillige er det ingen grenser for hva vi kan finne på. Kanskje sitter det noen der hjemme som kjenner at de har lyst til å være med og hjelpe til litt av og til? Vi ønsker både deltagere og flere frivillige hjertelig velkommen! Her er det rom for alle, understreker den blide aktivitøren. Hun forklarer at som frivillig kan man for eksempel hjelpe til å forberede frokost, steike vafler og lapper, og delta sosialt.

- Vi tilrettelegger etter hva du har lyst til å bidra med. Ta gjerne kontakt for en prat. 

Hva koster det?

Frokostene koster kr 25,- per gang. Kveldsarrangementene koster ofte kr. 100,- eller kr 200,-. Det varierer etter hvilken mat og underholdning som settes opp. 
Utenom det er det gratis å komme og bli med på det som skjer på aktivitetssenteret.

Få informasjon om det som skjer

Aktivitetssenteret legger ut informasjon om aktivitetene sine på facebook-sida si «Aktivitetssenteret Evje info» og på informasjonsskjermen som henger på veggen rett før kafeteriaen på Evjeheimen. Man kan også ringe til Margit på aktivitetssenteret og spørre, mandag til torsdag kl. 08:00-15:00. Nummeret til aktivitetssenteret er 414 88 228. 

Transport

Trenger du transport til eller fra aktivitetssenteret eller har spørsmål, er det bare å ringe. Det er også en mulighet for de som har TT-kort å bruke det på taxi den ene eller andre veien, dersom man ønsker å komme eller reise på andre tidspunkt enn aktivitetssenteret kan tilby transport. 

Ukeskalenderen til aktivitetssenteret

Her ser du oversikt over de faste ukesaktivitetene på aktivitetssenteret: 

Mandager kl. 09:00-14:00

  • Kl. 09:00: Frokost
  • Kl. 11:00 i oddetallsuker: Trim med Margit, fokus på styrke og balanse
  • Kl. 11:00 i partallsuker: Vi får besøk fra barna i Babuschka barnehage

Tirsdager kl. 09:00-14:00

  • Kl. 09:00: Frokost
  • Kl. 11:00: Sittedans med Trine Uleberg
  • Kl. 11:30: Allsang – Nils Kjell spiller trekkspill

Onsdager kl. 09:00-14:00

  • Kl. 09:00: Frokost
  • Kl. 11:00: Bingo. Sosiale aktiviteter.

Torsdager kl. 09:00-12:30

  • Kl. 10:00: Mannedag – alle menn velkommen! Det blir skyting med luftgevær, kaffe og noe å bite i og sosialt.
  • I partallsuker er det andakt med Kjell Steinbru kl. 13:15.