Ungdomstilbud

Unge i Evje og Hornnes har tilbud om blant annet juniorklubb, ungdomsklubb, musikkverksted, kreativt verksted og andre temakvelder/workshops.

 Fabrikken ungdomsklubb

Fabrikken ungdomsklubb er på Furuly flerbrukshus to ettermiddager/kvelder i uka - én for de i 5.-7. klasse og én for de i 8.-10. klasse. Klubbkveldene er rusfrie fritidstilbud i kommunal regi. 

Ofte har klubbkveldene tema. Oversikt over hvilke tema som er de forskjellige klubbkveldene legges ut på kulturenhetens kanaler på sosiale medier. 

Juniorklubben

Målgruppe: For aldersgruppen 5.-7. klasse.

Når: Tirsdager kl. 16:00-21:00.

Ungdomsklubben

Målgruppe: For aldersgruppen 8. klasse til 19 år.

Når: Torsdager kl. 17:00-22:00. Vi lager mat som står klar rundt kl. 18:30.

Temakvelder

Fabrikken ungdomsklubb består av et klubbstyre på inntil 12 medlemmer fra junior- og ungdomsklubben, som er med å bestemme arrangementer og styring av klubben. 

Det legges opp til arrangementer av ungdommen for ungdommen, som for eksempel kvelder med:

  • gaming
  • film
  • foto 
  • konsert 
  • diskotek
  • temakvelder rundt halloween, jul og påske

Klubbprogrammet baseres på hva ungdommene ønsker å gjøre. Gjennom klubbstyret og på klubbkvelder kan ungdommen selv bli med å planlegge hva som skal på dagsorden. 

Du kan komme for å slappe av eller for å bli med på aktivitetene vi gjennomfører.

En klubb for alle

Klubben skal være et sted der alle føler seg velkommen og kan møte andre ungdommer i trygge omgivelser sammen med voksne. Den har egen kjøkkenkrok, scene, spillmuligheter/TV og eget musikkrom som kan bookes av ungdom som går på ungdomskolen, videregående, kulturskolen eller musikkverkstedet.

Det er også en enkel kiosk hvor overskuddet går til klubbkassa for fremtidige arrangementer.

Det er et gratis måltid på hver ungdomsklubb, som lages av ansvarlig voksen eller av ungdommene selv.

Vil du over 12 år bidra i klubben?

Vil du hjelpe til med å sette opp aktiviteter, bidra i kiosken, lære bort noe du kan eller lignende?

Alle innspill mottas med stor takk! 

Kontakt Olav på melding 907 11 906, eller på Messenger (Kultur i Evje og Hornnes).

Musikkverksted

Målgruppe: For aldersgruppen 13-19 år

Når: Onsdager kl. 14:30-18:30

Hvor: Evje ungdomsskule

Musikkverksted er både for nybegynnere og viderekomne. Hovedfokuset er at det er en plattform hvor musikkinteresserte kan møtes for å få ytterligere kompetanse innenfor musikk, og ha det gøy sammen, med et felles mål.

Det er alltid en ansvarlig voksen til stede, med brennende interesse for musikkfaget, og instrumenter til utlån.

Gode øvingslokaler

Ungdom som vil være med på musikkverksted har tilgang på fire øvingsrom, med elektroniske trommesett og gitar, bass, piano og sangmuligheter. I tillegg er det et hovedrom med akustiske trommer og god boltreplass, for de som ønsker å spille sammen med andre.

Jam

I løpet av skoleåret er det enten konsert (jam) for alle som ønsker å opptre, eller studioinnspilling for de som har øvd inn en sang eller to på Fabrikken ungdomsklubb.

Kreativt verksted

Kulturenheten i Evje og Hornnes jobber på tvers av avdelinger og i samarbeid med private og frivillige organisasjoner for å sette opp ulike kreative kurs, hobbygrupper og arrangementer. Dermed vil det være god informasjonsflyt mellom kollegene på klubb, musikkverksted, kulturskolen og biblioteket.

Alle de nevnte tilbudene for ungdom følger UKM-årshjulet og legger opp til at ungdom skal få utfolde seg på en kreativ måte, så vel som å ha trygge omgivelser og møte nye og gamle venner.

Vi oppfordrer all ungdom til å vise frem sine interesser, slik at vi i kulturenheten kan utforske mulighetene for å gi et solid tilbud og ta ungdommen på alvor. Her er det kun fantasien som setter grenser.

 

Ansatte på junior- og ungdomsklubben

Ansatte i kulturenheten i Evje og Hornnes kommune, bildet er tatt i 2023. - Klikk for stort bilde

Olav Austegard

Telefonnummer: 90 71 19 06
E-post: olav.austegard@e-h.kommune.no

Olav bor på Byglandsfjord, men er oppvokst i Flatebygd på Evje. Han har bachelor i sosialantropologi og i arabisk språk og historie, og jobber som kulturkonsulent i Evje og Hornnes kommune og som trommelærer i kulturskolen. Han har ansvar for blant annet junior- og ungdomsklubben, og er “kinosjef” når det skal vises bygdekino på Evjemoen Kino & Scene. 

Olav er opptatt av de gode menneskemøtene og brenner for sosial aksept for alle. Han spiller fast i band og har bred erfaring med konserter og innspilling. Han har tidligere vært elev i kulturskolen gjennom flere år, og tatt et år på rockelinja på Trøndertun Folkehøyskole.

Bilde av Lynn Berg. Hun er ansatt i junior- og ungdomsklubben i Evje og Hornnes kommune.  - Klikk for stort bilde

Lynn Berg

E-post: linn.berg@e-h.kommune.no

Lynn er bosatt og oppvokst i Åseral.  

Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og har jobbet i Evje og Hornnes kommune siden 2018 – innenfor barneskole, kino og nå fast i kulturenheten på både junior- og ungdomsklubb. 

Lynn har kjennskap innenfor videospill, digital og tradisjonell tegning, og har stor interesse for engelsk.